Comunicat de presă – MCPDS

Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, mesaj pentru studenții români din Regatul Unit

După Brexit, au fost vehiculate public o serie de informații cu privire la soarta studenților străini care studiază în universitățile britanice de prestigiu. E.S. Paul Bremmer, ambasadorul Marii Britanii în România, a precizat, în urmă cu câteva zile, faptul că intențiile

universităților din Regatul Unit sunt să păstreze o deschidere internațională, iar condițiile de accesare rămân aceleași ca până la data de 23 iunie 2016, zi în care cetățenii regatului au decis prin referendum ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

‘Salut poziția adoptată de Marea Britanie cu privire la studenții români. Faptul ca tinerii nosțri aleg și sunt selectați de universități de top mondiale, și din spațiul anglo-saxon, pentru dezvoltarea carierelor nu poate decât să mă bucure. Este foarte important pentru noi, ca studenții români care decid să-și continue formarea profesională în străinătate, să studieze într-un cadru stabil. Sunt aproape 7000 de tineri români care studiază în Marea Britanie, și probabil, vor fi și mai mulți din următorul an universitar. Ei trebuie să fie siguri că le vom fi aproape și îî vom sprijini în orice situație, inclusiv în cazul în care vor apărea modificări legislative de natură să-i afecteze’, a precizat președintele TSD, ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea.