Liderii cărășeni prezenți la Comitetul Executiv Național al Tineretului Social Democrat, Vișeu de Sus – Maramureș

Președintele TSD Caraș-Severin, Mihaela Popovici împreună cu președintele TSD Reșița, Marius Ienea au participat în perioada 19 ? 21 februarie 2016, în localitatea Vișeu de Sus — Maramureș la lucrările Comitetul Executiv Național (CNEx) al Tineretului Social Democrat (TSD).

La întâlnirea tinerilor social-democrați au fost prezenți Gabriel Petrea, președintele TSD la nivel național, liderii filialelor județene din teritoriu și deasemeni europarlamentarul Emilian Pavel. La dezbateri au fost alături de tineri și: Gabriel Zetea, președintele PSD Maramureș, deputatul Gheorghe Simon, vicepreședinte al PSD la nivel național, deputatul Florin Tătaru, președinte interimar al PSD Baia Mare, deputatul Călin Matei, senatorii Liviu Marian Pop și Sorin Bota.

Discuțiile s-au axat pe analiza situației actuale și măsuri organizatorice în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din acest an, aprobarea planului de acțiuni pentru anul electoral 2016, centralizarea candidaturilor tinerilor social-democrați pentru alegerile locale.

În cadrul CNEx al TSD s-au stabilit structurile de implementare și coordonare ale Ligii Elevilor Social-Democrați (LESD), Ligii Studenților Social-Democrați (LSSD) și Ligii Tinerelor Social-Democrate (LTSD).

‘Țin să precizez că familia TSD a rămas echipă puternică, entuziasmată și unită care va promova și se va implica efectiv în implementarea proiectelor care să vină în întâmpinarea așteptărilor tinerilor, a noii generații. Ne caracterizează determinarea, suntem încrezători în reușite și ne vom mobiliza exemplar pentru a demonstra că suntem în stare să aducem plus valoare prin aportul nostru, alături de seniori, în tot ceea ce presupune și se transpune în mai bine pentru toți românii.

Forța noastră vine din unitate! O generație unită este o generație puternică. Ne vom bate în echipă să câștigăm încrederea oamenilor care se bazează pe noi și vom continua să întărim echipa prin atragerea de noi membri și simpatizanți care să ni se alăture în eforturile de a schimba mentalități, de a transforma ideile în proiecte pe care suntem convinși că le vom și concretiza transpunându-le-n practică.

Președintele TSD Gabriel Petrea ne-a încurajat să dăm dovadă de curaj, vor fi ocazii în care vom fi critici și vom lua decizii care să schimbe în bine ce nu merge, dar suntem motivați să nu dăm înapoi, dimpotrivă, să dovedim prin fapte că suntem invincibili pentru că suntem determinați să câștigăm alegeri, arătând că suntem capabili de mai mult. Așa cum corect a subliniat președintele TSD — Gabriel Petrea, tinerii vor fi vectorii generației noastre în perioada următoare, Tineretul va fi bine promovat și susținut în perioada următoare și vom munci înzecit pentru ca să merităm și să ne impunem! Tinerii sunt motorul întregii vieți politice și administrative — aceasta implică mai ales o mare responsabilitate și responsabilizare, aceasta voi transmite colegilor mei din Caraș-Severin.’ — Mihaela Popovici, președinte TSD Caraș-Severin

‘Am avut bucuria să particip alături de colega mea la lucrările CNEx al TSD desfășurate în aceste zile în Maramureș, Vișeu de Sus. Ospitalitatea colegilor din Maramureș ne-a copleșit, deși nu ne-a surprins. Am avut prilejul să socializăm cu colegii din organizațiile TSD din toate județele, împreună am petrecut în pauzele lucrărilor CEx al TSD clipe de neuitat, astfel: am ales plimbarea cu ‘Mocănița de pe Valea Vaserului’ — cale ferată forestieră (Parcul Natural Munții Maramureșului), vizitarea Mănăstirii Moisei — cel mai vechi lăcaș de cult maramureșean, situată la poalele Pietrosului, reper al indentității românilor.

Urmare a concluziilor dezbaterilor desfășurate la Vișeu de Sus — Maramureș, vom transmite colegilor noștri mesajele liderilor naționali și ne vom asigura că vom rămâne pe termen lung cea mai mare structură de tineret din România! Vom reuși împreună să facem toți pașii necesari pentru că tinerii să-și clădească viitorul pe care îl merită și îl doresc. Prezența tinerilor pe listele de candidați pentru alegerile locale este nu doar necesară, ci normalitate.

Tinerii social-democrați au forța necesară de a aduce o schimbare pe scena politică! Ni s-a adus la cunoștință că în perioada următoare tinerii social-democrați care se vor afla pe listele depuse pentru alegerile locale din 5 iunie 2016, vor trece printr-un proces de formare și informare, care va cuprinde o serie de traininguri despre statutul alesului local și despre administrația publică din România. Ne așteaptă multă muncă, vom fi invincibili!’ — Marius Ienea, președinte TSD Reșița.

Biroul de presă al PSD Caraș-Severin