Opiniile tinerilor conteazǎ!

Fiecare dezbatere va fi finalizată cu un raport și cu asumarea de către TSD a unei poziții publice bine fundamentate şi a unui proiect de lege, acolo unde este cazul, iniţiat de cǎtre deputaţii tineri PSD

Promovǎm traiul decent!

Combaterea sărăciei în rândul tinerilor prin mărirea salariului minim pe economie, care să reflecte costul real al vieții (conform ultimelor statistici, unul din doi tineri este sărac).

Munca ne face egali!

Combaterea discriminǎrii profesionale şi refacerea respectului social pentru toate categoriile şi palierele de meserii.

Împreunǎ suntem mai puternici!

Încurajarea structurilor asociative la locul de muncă pentru combaterea abuzurilor (în România, doar în domeniul IT avem aproximativ 100.000 de tineri care nu au structuri asociative sindicale);

Împărțirea se învață!

Lansarea unei dezbateri naționale privind introducerea cotei progresive de impozitare.

Lasă rasismul în offside!

Lasă rasismul în offside! Lansarea unei dezbateri publice „România, toleranță zero la discriminare” , pentru a lupta împotriva prejudecăților care există în spațiul public față de diverse minorități.

Mai mult dialog!

TSD trebuie să aibă capacitatea de a lansa regulat dezbateri naționale pe teme de interes pentru tineri și pentru societate;

Gay – ok!

Lansarea unei dezbateri naționale privind recunoașterea drepturilor comunității LGBT.

Orașe pentru cetățeni!

Promovarea conceptului „Orașe pentru cetățeni” la nivelul întregii Românii: restricționarea traficului în zonele centrale și închiderea periodică a unor străzi pentru a fi ocupate de cetățeni;

Hugs, not drugs

Lansarea unei dezbateri publice naționale privind legalizarea drogurilor ușoare și programe de suport pentru consumatorii de droguri periculoase.

Internship – Make it possible!

Construirea unui program real de internship pentru toți tinerii (atât din mediul universitar, cât și din liceele tehnologice), pentru eliminarea sintagmei „dacă nu ai experiență, nu te pot angaja”.

Eco – friendly!

Lansarea unor campanii și dezbateri naționale privind protejarea și utilizarea spațiilor publice (terenurile de sport din curtea școlii, parcurile, grădinile publice, etc.).

Începutul conteazǎ!

Promovarea unui program guvernamental de tipul Primul Job.

Mulți, dar cum?

Lansarea unei dezbateri naționale privind tendințele demografice și privind politica României în privința imigranților.

Contezi, deci votezi!

Lansarea unei dezbateri naționale privind introducerea votului de la 16 ani în noua Constituție și a votului electronic.

Oamenii nu sunt mărfuri

Lansarea unei dezbateri naționale despre legalizarea prostituției și a măsurilor privind combaterea traficului de persoane.

Încurajǎm comunicarea!

În acest sens, un model de dezbatere va fi propus la nivel TSD, care să presupună atât consultarea partidului, a experților, dar și a beneficiarilor (în primul rând, tinerii).

Prima Casǎ!

Reloaded Regândirea programului Prima Casă pentru a facilita accesul la acesta și pentru tinerii cu venitul minim (o familie tânără are un venit de aproximativ 2.500 de lei pe lună, iar rata pentru Prima Casă este de 1.200 de lei, mult prea mult pentru a putea supraviețui și cu celelalte cheltuieli lunare);

Free of charge!

Subvenționarea transportului de către Consiliile Județene și/sau Ministerul Transporturilor (pentru un tânăr cu 1.000 de lei venit, costul de 100 lei/lună pentru transport reprezintă foarte mult);

E-informat !

Lansarea unei dezbateri naționale privind înființarea unor Internet Cafe-uri pe lângă primăriile din mediul rural pentru asigurarea accesului egal la informație.